Rob Waller

Readingin yliopistossa typografian ja kielen suhteesta tohtoriksi väitellyt Rob Waller on pitkän linjan informaatiomuotoilija, tutkija ja opettaja. Nykyisin hän johtaa Lontoossa toimivaa Simplification Centreä, pääosin vapaaehtoisvoimin toimivaa järjestöä, joka pyrkii edistämään julkisen viestinnän selkeyttä.

Hän on tutkinut erityisesti kielen ja muotoilun välistä vuorovaikutusta sekä sitä, kuinka selkoviestintä voi helpottaa funktionaalisen lukutaidon puutteesta kärsivien luetunymmärtämistä.

Waller on aiemmin toiminut Readingin yliopistossa typografian ja graafisen viestinnän opettajana. Hän kuuluu myös vertaisarvioidun Information Design Journal -julkaisun perustajiin ja toimi aiemmin sen toimittajana. Wallerin perustama Information Design Unit oli Iso-Britannian suurin informaatiomuotoilualan yritys siihen asti kunnes WPP-mainostoimisto osti sen vuonna 2001.

Rob Wallerin puheenvuoro on englanninkielinen.

Rob Waller (Ph.D.) is an experienced information designer, researcher and educator. He coordinates the Simplification Centre, London – a not-for-profit organisation of volunteer designers and writers who advocate and demonstrate clearer public information.

His work explores the relationship between language and design, and how simplified communications can address the problem of poor functional literacy.

Waller has previously taught typography and graphic communication at the University of Reading, where he did his doctorate on the relation between typography and language. He is also the founder and past editor of the Information Design Journal. Information Design Unit, a company co-founded by Waller, was the UK’s largest information design agency until being acquired by WPP in 2001.

Rob Waller’s talk is titled “Typographic visualisation to simplify complex information”.

http://www.robwaller.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published.