Jan Wolski

jan_wolski

Jan Wolski on arkkitehti ja datavisualisoija. Hän on työskennellyt kaupunkisuunnittelun kehittämisen ja siihen liityvän tiedon visuaalisen esittämisen parissa. Viime vuosina hän on keskittynyt interaktiivisten datavisualisointien luomiseen osana datajournalismia ja mobiiliapplikaatioita.

Wolski on valmistunut Aalto-yliopistosta, jossa hän on myöhemmin opettanut kaupunkisuunnittelua ja datavisualisointia. Hän toimii osana interaktiivista datavisualisointia esiintuovaa INT-VIS-HEL -ryhmää, joka järjestää aiheeseen liittyviä tapaamisia ja työpajoja.

Wolskin suunnittelema Rakennettu Helsinki 1812–2012 -visualisointi voitti avoimen data sovelluskilpailu Apps4Finlandin visualisointisarjan pääpalkinnon vuonna 2013.

Jan Wolski is an architect and data designer. He has worked with urban planning R&D and its associated field of visual presentation of information. During the past few years he has focused his work on interactive data visualization as part of data journalism and mobile applications.

Wolski is an alumni of Aalto university, where he has later taught urban planning and data visualization. He is one of the founders of the INT-VIS-HEL group, which organizes interactive visualization themed meetups and workshops.

His Rakennettu Helsinki 1812–2012 won the visualization category in the 2013 Apps4Finland competition.

Jan Wolski’s talk is in Finnish.

http://www.wolski.fi
https://twitter.com/jan_wolski